סלט חצילים במיונז הנו אחד מהסלטים השימושיים ביותר - לליווי ארוחה, להכנת כריכים, ועוד. את המתכון אפשר להכין חריף, או בטעם עדין, הכל תלוי בכמות השום והפלפל. מרכיבים:
• 2 חצילים בינוניים
• מיץ מלימון שלם
• 4 כפות גדושות של מיונז
• 1-3 שיני שום מעוכות, תלוי במידת החריפות שרוצים להשיג
• 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
• כפית מלח
• שליש כפית פלפל. שוב, תלוי במידת החריפות הרצוייה
• קולים את החצילים בתנור שחומםפ לטמפרטורה גבוהה במשך כ-20 דקות. מסובבים את החצילים מדי 5 דקות, ומוציאים לאחר שהתררכו.
• מצננים את החצילים ומקלפים. לעיתין נוח יותר להוציא את בשר החצילים מהקליפה בעזרת כף, ולאו דווקא לקלפם.
• שמים את בשר החצילים במסננת עד למיצוי הנוזלים, ומצננים היטב.
• מערבבים את החצילים עם לימון, שום, פטרוזיליה, מיונז ותבלינים, ומגישים.
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.